torsdag 9 september 2010

Höstprinsessan
Photo: Judit P FelföldiOk, en snabbis idag, sen måste jag rusa.

Tänkte att jag kunde lägga upp ett litet hösttips som du kan göra tillsammans med dina barn.
Här är den vackraste kronan man kan tänka sig, i royala färger och kostar i princip ingenting. Allt du behöver är ett packet gem (gärna bronsfärgat för att det ska smälta in i bakgrunden) och en hel bunt med stora lönnlöv (det går bra med annan typ så länge de är stora och färgglada… o lite sega så klart, de ska ju tåla en hel del) i olika färger.

1.     Först tar du ett löv och viker itu det diagonalt och håller det så att skaftet hamnar innanför.  Det får gärna sticka upp i mitten, man kan alltid dekorera som ett sista steg, de också, med lite glitterpaljetter eller dylikt. (använd fantasin)
2.     Sedan tar du ett löv till och viker det på samma sätt och lägger det första vikta lövet i det andra, så att de överlappar varandra. (men båda syns)
3.     Säkra de med ett gem
4.     Sedan tar du ett tredje löv, viker även det och placerar de hopfästa löven så att gemet inte syns.
5.     Fäst ihop det sista lövet med ett nytt gem tillsammans med de övriga. Det sista lövet ska alltid hamna överst och om möjligt täcka gemet under.
6.     Sist (kräver lite pyssel) fäster du ihop båda ändarna så att de bildar en ring, m.a.o en krona.

Tips!
1.     Testa gärna emellanåt så att lövkedjan räcker runt hela huvudet.
2.     Som kronan på verket kan man spreja det med någon forma av lack eller glitterspray om man så önskar, men det är lika vackert utan dekorationer.
3.     Tycker du att det är svårt att hålla ihop de, kan du gärna använda dig utav sy eller mycket tunna ståltrådar.  (den senare versionen har fördelen att du kan även göra lita andra former.. som t.ex. INDIAN hövdingens fjädrar… Beskrivning kommer på det också J

Lycka till!
.. och hade det så kul!

Inga kommentarer: