lördag 27 november 2010

Fyllda ägg


Foto: Judit P Felföldi

När jag vaknade idag och såg ut över min trägård kröp jag genast tillbaka i sängen. 
Barnen sover över hos mormor och morfar och det var bara min älskade och jag som satt rufsiga, uppkrupna under det varma täcket och beundrade trägårdens bländande snöpäls.
Det fick mig att tänka på förra året då vi blev gästade av vår goa vän och illustratör, Kovacs Katalin.
Vilka mysiga två månader vi har haft, helt oförglömliga! En saknad sänkte sig över mig och jag kom ihåg hur roligt vi hade i köket, dessutom ville jag skämma bort min älskade make med en god frukost. Han älskar mina frukostar!
Här är en recept som jag har lärt mig utav min illustratör.
Och mums vad gott det är, när man känner för lite plock-mat med en bastantare smak.

Fyllda ägg
Kokta ägg, delade i halvor
Leverpastej (osötad, polsk- om jag minns rätt, finns på Willy's bland de utländska varorna)
Majonäs 
Creme fraiche
Mild Joghurt
Champinjoner
Majs
Salt 

Hacka och koka upp svampen lite snabbt (ej för länge). Låt det droppa av och droppa av majskornen också.
Blanda en del majonäs, en del Creme Fraiche och en del Mild joghurt, salta och rör ner svampen och majsen också. Gör en bädd åt äggen utav blandningen i botten av en skål.

Ta gulorna ur äggen (var rädd om vitorna). Krossa de och blanda med en lika stor mängd leverpastej till en jämn smet.
För att de ska få en mer lysande färg, blandade jag i GyllenRöd (Piros Arany - du kan hitta de i ungerska affärer om du bor i någon större stad) men har du inte det går det lika bra med lite paprikapulver. Salta om du tycker att det behövs.
Spritsa fyllningen i de tomma äggvitorna och lägg de på majonäsbädden. 
Så! Färdig att garnera, använd fantasin. ;-)
Servera med rostat bröd och citronte.


Foto: Judit P Felföldi


Smaklig Måltid!

Inga kommentarer: