torsdag 25 mars 2010

I morse skrattade hela Livliga Gatan

Solen lös in i Majas och Oliver rum och gjorde väggen skinande vit. Ingen lampa behövde tändas idag. Det har det inte behövts på några veckor nu. Det är ljust när man vaknar. Den stumma vinterns förlamande stumhet har äntligen bitits av, till en början av små försiktiga fågelkvitter. Ute är det fortfarande nyvaket och skört. Istapparna spelar xylofon där de droppar och fyller Livliga Gatan med sin ljuva melodi.
Inne på Livliga Gatan 7 var det redan liv. Maja och Oliver var redan i färd med att ta på sig sina ytterkläder. Maja var jätteglad. Hon ska träffa sin fröken på sin nya skola för första gången och hon var så förväntansfull att hon inte såg sig för och råkade ta fel skor. Det var pappa Bells känga! Oliver pekade och brast i skratt. När Maja fick syn på den stora vänstra skon började hon också skratta. Rakt i KÄNGAN som snabbt fylldes av en massa kittlande skratt. Så när pappa hade tagit på sig kängan och redan hunnit ut på gatan på väg till jobbet började den bete sig riktigt konstigt. Den kittlade pappas vänstra sula så han också började skratta och skutta. Han nästan dansade med sin väska i handen. Hatten hoppade hit och dit på hans huvud och halsduken ringlade som en boa i luften. Han hann inte stanna för att tömma skon, dessutom skulle DU tömma den om din lilla prinsessa hade andats sådan lycka i den? Han ville inte. Skrattet värmde och gjorde honom glad.Vid det laget hade Livliga Gatans invånare också kommit på fötter och alla var redan ute, på väg någonstans när de plötsligt fick syn på herr Bell som kom skuttande och skrattande på trottoaren och vinkade glatt till alla. Maja, Oliver och fru Bell stod på trappsatsen och skrattade också glatt. De vinkade och begav sig också iväg för att komma igång med sin stora dag.
Framför varje hus ligger snön i stora högar som når upp till husens tak och varje barn har en alldeles egen pulkabacke. Fast det är klart, visst är det roligare att åka tillsammans på varandras backe istället eller gräva grottor i dem! Det blir en rolig och spännande dag! Men det blir ännu mer underbart att få komma hem! Det blir pulka med grannbarnen och en kopp varm choklad ur mammas stora termos.
Illustrerad av: Judit P Felföldi

Inga kommentarer: