torsdag 18 mars 2010

Du har ingen framtid!

Igår träffade jag en ny väninna. Vi hade en lång och rolig lunchrast. Hon är färgrik, har en fantastisk personlighet och är öppen. Det blev många intressanta teman som togs upp, men mitt favorit var när hon sa att uttrycket "time is money" är totalt irrelevant.

Hon menar att man är aldrig färdig som människa, man kommer ALDRIG dit. Det viktiga i livet är att man vet att man ÄR DÄR just nu. Hon fick upp mina ögon på ännu en intressant observation. Det är att folk verkar tro att man har tid och att framtiden tillhör en. Visst det går bra att invagga en femåring i den trygga tanken att "du har all tid att bestämma dig", men du... ...du däremot... måste veta att du har INGEN framtid. Du har ingen tid som är din, det som är passerat, kan du inte ändra på. Du KAN planera för framtiden, men det är inte säkert att det kommer att ske. 

Det enda du har är här och nu. Lev i nuet och gör det bästa utav det! Den kommer aldrig igen...


Så nu ska jag till bibblan! Min beställda bok "Slumpens bok" av Åsa Lind har kommit. Kan knappt vänta så att jag kan njuta av den, insvept i en yllefilt, sitta i min gamla fåtölj lite avskilt i hörnet av rummet, tryggt omringad av skenet av min lilla läslampa.. en kopp te  får inte heller saknas!   smiley_smile.gif

Foto: Judit P Felföldi


Efter bibblan ska jag köpa vattenfärg och testa på att måla lite med mina barn.
Ha en fantastisk fredag allihopa smiley_wink.gif

Inga kommentarer: